Evenementenfotografie bewaart je herinneringen

Een eventfotograaf is gespecialiseerd in het vastleggen van evenementen. Heb je binnenkort een congres, een bedrijfsborrel of een opening? Dan wil je vast de hoogtepunten vastgelegd hebben. Een ervaren eventfotograaf maakt een mooie reportage van je evenement. Vraag een offerte en maak goede afspraken, ook over het afleveren van de foto’s.

Waarom een eventfotograaf?

Wanneer je als organiatie veel tijd, energie en geld investeert in het organiseren van een evenement, dan moet je maximaal profiteren van die inspanning. Je kunt het genieten van zo’n evenement verlengen door een evenementenfotograaf in te huren. Zo kun je nog lang nagenieten. Door het delen van de foto’s op je website en social media, door een gedrukte terugblik te laten maken met tekst en foto’s of door het laten maken van een gadget met één van de foto’s erop.

Hoe gaat een evenementenfotograaf te werk?

Een goede evenementenfotograaf zal voor het evenement een uitgebreide briefing willen. Of het nu op papier of per email is of in een gesprek, de fotograaf moet weten wat er precies gaat gebeuren en op welk tijdstip. Een goed en uitgebreid draaiboek is dus van belang. Ook wil de fotograaf weten wat voor de organisatie belangrijke momenten zijn die beslist moeten worden vastgelegd. Na het gesprek maakt de fotograaf een offerte en is de voorbereiding afgerond. Heb je speciale wensen? Breng die dan nu ter sprake.

Soorten evenementenfotografen

Er zijn verschillende soorten fotografen, de één is rustig, de ander gaat in gesprek met de gasten en maakt grapjes. Het hangt van je evenement af, of  van je eigen voorkeur, welk soort fotograaf het best past. Vraag daarnaar, het kan van belang zijn voor het resultaat. De meer extraverte fotograaf zal waarschijnlijk veel close-up beelden leveren en foto’s met mensen die in de camera kijken. Wil je juist foto’s alsof er geen fotograaf aanwezig is, dan is een rustige fotograaf een betere optie. De beste fotograaf is diegene die beide rollen kan aannemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.